Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pewien Program

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam działającego programu w którym się np. wpisze wybrane literki (w tym przypadku 1, w, 3) to wyskoczą z nich następujące kombinacje :

-1w3

-13w

-31w

-3w1

-w13

-w31

Z góry dzięki :D

Opublikowano

#include <iostream>
#include <cstring>
using namespace std;
int main()
{
char alpha[200];
int len;
cin >> alpha;
len = strlen(alpha);
for(int a0=0; a0 < len; a0++)
for(int a1=0; a1 < len; a1++)
for(int a2=0; a2 < len; a2++)
for(int a3=0; a3 < len; a3++) {
cout << alpha[a0];
cout << alpha[a1];
cout << alpha[a2];
cout << alpha[a3] << endl;
}
   return 0;
}

wiem że ten program nie do końca spełnia to o co Ci chodzi (długość hasła jest zhardkodowana), no ale nie mam teraz pomysłu jak to zrobić inaczej (jestem na prochach przeciwbólowych xD).

Ten kod powinnien Ci wypisać wszystkie 4 literowe kombinacje podanego alfabety.

pamietaj ze takie couty są nie optymalne (wielkorotnie wydłużają czas bruteforcowania) tutaj uzyłem ich tylko by zobrazować to.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Ale pro... Nawet podstaw matematyki nie zna. WOW

Permutacje sie klaniaja czyli wariacje bez powtorzen na calym zbiorze...

#include <iostream>
#include <cstring>
#include <algorithm>

using namespace std;

int main()
{
   string word;
   cout << "Podaj ciag znakow: ";
   getline(cin,word);
   cout << "Wszystkie mozliwe kombinacje ciagu " << word << " to:\n" << word << "\n";
   while(next_permutation(word.begin(),word.end()))
       cout << word << "\n";
   return 0;
}

Banalne. Pamietaj ze ilosc rozwiazan jest zawsze rowna n! gdzie n to ilosc znakow w ciagu.

Opublikowano

Mój masterze, dla mnie wariacje bez powtórzeń nie są podstawą matematyki ;( W gimbazie nie uczą.

i tak btw Twój kod działa źle już dla poruszonego przez autora przykładu :(

Podaj ciag znakow: 1w3
Wszystkie mozliwe kombinacje ciagu 1w3 to:
1w3
31w
3w1
w13
w31

13w ? nie ma.

Jak to się ma do Twojego oskarżania innych o brak podstaw matematyki ? Wychodzisz na idiotę.

"Ale pro" ? Insynuujesz że ja sie za takiego uznaje? Nigdy tak nie pisałem, i się nie za takiego nie uważam.

Poza tym śmierdzi hipokryzją.

pojecie kolego mam duzo wieksze niz sobie wyobrazasz. Mam na koncie pisanie sterownikow w asmie, kawalek systemu op., cala obsluge dysku i wiele wiecej.

Tylko ludzie słabi są w stanie napisać takie coś.... Potrzebujesz dowartościowania chwaląc się swoimi wielkimi osiągnięciami ?

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano
Return value

true if the function could rearrange the object as a lexicographicaly greater permutation. Otherwise, the function returns false to indicate that the arrangement is not greater than the previous, but the lowest possible (sorted in ascending order).

http://ideone.com/f8s6i

Jesli nie rozumiesz twoja sprawa. Program dziala, jedynie trzeba umiec uzyc. Przy podawaniu ciagu trzeba podac cyfry jako pierwsze potem litery, poniewaz tak specyficznie jest napisana funkcja porownujaca w tym algorytmie lub samemu przeciazyc funkcje porownujaca i podac jako 3 parametr.

Widac malo wiesz i nawet nie raczyles sprawdzic.

Ty tutaj w kazdym temacie probujesz z ludzi zrobic idiotow i tylko szukasz pierdol do ktorych mozna sie przyczepic, nawet jesli nie ma do czego to i tak wynajdziesz cos. Pomysl czasami, a nie tylko prowokujesz i zachowujesz sie jak dzieciak.

Poza tym mnie nie obchodzi czy tego ucza w gimnazjum czy nie, to sa podstawy i przy takich programach odrazu rzuca sie w oczy czego uzyc. Jesli ktos ma pojecie o tym co robi to to zauwazy.

Opublikowano

Ja próbuje pomóc najlepiej jak potrafię, autorowi tematu a Ty od razu wyjeżdzasz do mnie

Ale pro... Nawet podstaw matematyki nie zna. WOW

i teraz piszesz

Pomysl czasami, a nie tylko prowokujesz i zachowujesz sie jak dzieciak.

I am confused.

a co części merytorycznej Twojego posta... Przykro mi że jestem tak chujowy że nie znam na pamieć dokumentacji wszystkich algorytmów z STL'a... Cóż, podajesz kod, wpisuje przykład podany przez autora przykład dokładnie i nie działa ;( nie pomyślałem że ciąg musi być podany w jakiś specyficzny sposób.

....

I lold.
Opublikowano

Nie mowie o tym temacie i znowu potwierdasz tylko moje przypuszczenia. Probujesz wmowic ze nie mam racji, a sam wiesz ze mam. Nie mam zamiaru szukac po tematach cytatow, bo az tak nisko nie upadlem.

Nie kaze znac algorytmow stla, ale na pewnym poziomie programista sam wie gdzie szukac i czego mniej wiecej po danym zadaniu. To ze w gim nie ucza takich rzeczy to nie moja wina, co nie zmienia faktu ze statystyka i kombinatoryka to podstawy matematyki i trzeba je znac.

Opublikowano

Nie mam zamiaru z dalej Tobą dyskotować, ponieważ sam wiesz że mam rację.

Jak mówiłem próbowałem pomóc najlepiej jak potrafiłem, a to Ty od razu z mordą "Ale pro... Nawet podstaw matematyki nie zna. WOW". I nazywasz mnie "prowokatorem i dzieciakiem". A jaka to różnica jak ja sie niby zachowałem w innych tematach, skoro Ty tu i teraz sam zachowujesz się jak prowokator i dzieciak ?

Jeżeli sam się tak zachowujesz, to jakim prawem mnie oceniasz (przyjmując absurdalną tezę że ja sie tak zachowuje) ?

....

I lold.
Opublikowano

Po pierwsze slownik do reki kolego. Widze tak samo jak z podstawami matematyki rowniez problemy sa z poprawna polszczyzna. A to dlaczego tak napisalem jest oczywiste. Skoro jednak tego dalej nie dostrzegasz to prosze wyloze to jak uposledzonemu. Pierwszy zaczales sie czepiac pierdol bez powodu i udawales wielkiego pro i znawce, tak wiec kiedy pokazales, ze podstawy waznych zagadnien sa ci obce postanowilem sie posmiac i ukrocic troche to zachowanie...

Prosciej sie nie da. Ciezko tlumaczyc 15 latkowi ktory poza czubkiem wlasnego nosa nie widzi nic innego.

Opublikowano

Nie zacząłem się czepiać pierdół bez powodu.

Jeżeli nadal tego nie rozumiesz to Ci wytłumacze co się naprawdę działo. Napisałem jeden fakt, a Ty napisałeś że mówie nie prawdę. To Ty zacząłeś. Mimo że od początku nie miałeś racji.

Czy ja kogokolwiek udawałem ? Czy to ja pisze sterowniki w asmie(ten kto to robi nie ma pojęcia o pisaniu sterowników. Nie pisze sie ich w asmie) i części OS ?

ps. słownik do ręki ? gdzie jest błąd ? Chodzi Ci o jakiś błąd językowy ? Naprawdę widać że nie masz już do powiedzenia nic konkretnego skoro czepiasz się takich bzdur. Tak, to Ty się czepiasz.

....

I lold.
Opublikowano

buahahaahahaha no teraz mnie rozwaliles. Po raz kolejny potwierdasz swoja ignorancje i niewiedze. Doczytaj o pisaniu sterownikow w asmie, bo naprawde malo wiesz. Osoby ktore opanowaly dobrze ten jezyk(nie mowie ze sie zaliczam) napisza 100x lepszy kod sterownika w asm niz w c/c++. Do wielu urzadzen wlasnie pisze sie w tym jezyku i assemlby daje duzo wieksza "wladze" przy pisaniu niz inne jezyki.

A to "chwalenie sie" bylo calkowicie z innego powodu, gdybys potrafil czytac ze zrozumieniem zauwazylbys dlaczego.

Btw. Ten niby fakt ktory napisales, to bylo czepianie sie, bo uzylem wtedy skrotu myslowego i kazdy programista wiedzialby o co chodzi i w zyciu sie nie czepial.

Opublikowano

To Ty napisałeś wtedy że JA nie mam racji.

Skrót myślowy ? Każdy programista powinnien mieć ścisły umysł jeżeli wiesz co mam na myśli.

A jeżeli mówmy o ignorancji....

Wiem wystarczająco dużo, by wiedzieć że sterowników absolutnie nie piszę się w asmie. To Ty doczytaj. No chyba że do pralki.

....

I lold.
Opublikowano
Opublikowano

jak najbardziej nie masz racji

Pisanie sterowników w asmie to MIT, nie mający nic wspólnego z rzeczywistością. Naprawdę.

....

I lold.
Opublikowano
Pisanie sterowników w asmie to MIT, nie mający nic wspólnego z rzeczywistością. Naprawdę.

o nie, to wujek mnie kłamał, że na studiach pisali sterowniki do mikrokontrolera w asmie ;/

Opublikowano

jak najbardziej nie masz racji

W każdym nowoczesnym OSie nie masz bezpośredniego dostępu do sprzętu, pomiędzy jest HAL, więc nie ma dużego sensu pisać w asmie, bo i tak nie zejdziesz niżej niż w C. W sterownikach rzadko kiedy wykorzystuje się wstawki asma, a co dopiero w nim pisze.

o nie, to wujek mnie kłamał, że na studiach pisali sterowniki do mikrokontrolera w asmie ;/

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Pozdrów wujka. Im out :D

mjut.png
Weteran
Opublikowano

Okey, już wystarczy.

Załóżcie sobie jakiś oddzielny temat i tam się dogadajcie.

Jeszcze raz przypomnę o co chodzi w tym wątku:

Szukam działającego programu w którym się np. wpisze wybrane literki (w tym przypadku 1, w, 3) to wyskoczą z nich następujące kombinacje :

-1w3

-13w

-31w

-3w1

-w13

-w31

Z góry dzięki :D

A wy się kłócicie w czym się piszę sterowniki. Dafuq?

Opublikowano

@up

temat jest już rozwiązany, więc chyba możemy dyskutować na inny temat ? Daj spokój, nic się nie stanie, po to jest forum. Jak będziecie tak rygorystyczni to całkiem zamrze.

No tak, do mikrokontrorelów sobie możesz.

Ale sterowniki to niskopoziomowe sprawy, zawierające zazwyczaj dużo kodu. Pisz sterownik w asmie, zrób to 5 razy dłużej niż w C, i 5 razy mniej stabilnie (bo chyba wiesz że sterownik musi mieć error checking na każdym kroku, życzę powodzenia w pisaniu tego w asmie).

A mojego kolegę uczą pisać w PASCAlu, tzn że jest to dobre rozwiązanie ?

Oczywiście że nie, nie ma sensu dzisiaj uczyć się pascala, tak samo jak pisać sterowników w asmie.

....

I lold.
Opublikowano

Wydaje mi sie ze profesorowie wykladajacy na politechnice lodzkiej maja troche wieksze pojecie o tym czy pisze sie i jak. Pisales jakikolwiek sterownik kiedykolwiek? Zakladam na 99% ze nie bo widac to po twojej blednej wiedzy. Ja pisalem kilka w c i asm z czego w asmie do zewnetrznych urzadzen i nie wcale nie ma na kazdym kroku error checkow. Trzeba przemyslec jak dziala i bardzo latwo wylapac potencjalne bledy i przekazac obsluge wyzej.

Mniej uczylo 2-och ktorzy znaja sie na tym bardzo dobrze. Widac ze to pasjonaci i wiedza co mowia. Poza tym moze i kodu jest wiecej duzo, ale sterowniki pisane w asmie charakteryzuja sie wlasnie tym ze sa bardzo stabilne.(jesli osoba piszaca wie co robi)

Opublikowano

Jeżeli powołujesz się na "pasjonatów" to ja też mogę.

popatrz w opis.

Możesz mi powiedziec jakim cudem sterowniki pisane w asmie charakteryzują się stabilnością ? Tym że jest 5 razy więcej trudnego do zrozumienia kodu ?

....

I lold.
Opublikowano

Wydaje mi sie ze profesorowie wykladajacy na politechnice lodzkiej maja troche wieksze pojecie o tym czy pisze sie i jak. Pisales jakikolwiek sterownik kiedykolwiek? Zakladam na 99% ze nie bo widac to po twojej blednej wiedzy. Ja pisalem kilka w c i asm z czego w asmie do zewnetrznych urzadzen i nie wcale nie ma na kazdym kroku error checkow. Trzeba przemyslec jak dziala i bardzo latwo wylapac potencjalne bledy i przekazac obsluge wyzej.

Mniej uczylo 2-och ktorzy znaja sie na tym bardzo dobrze. Widac ze to pasjonaci i wiedza co mowia. Poza tym moze i kodu jest wiecej duzo, ale sterowniki pisane w asmie charakteryzuja sie wlasnie tym ze sa bardzo stabilne.(jesli osoba piszaca wie co robi)

Lepiej czym prędzej bierz papiery i uciekaj z tej uczelni :D

mjut.png
Opublikowano

Co do video to znowu sie nie popisales, bo znam je bardzo dobrze i uczylem sie wlasnie z jego videocastow RE. Gdybys chociaz raczyl przesluchac do konca zauwazylbys ze mowi on konkretnie o systemach operacyjnych, bo w nich owszem mamy HAL ktory naklada na nas ograniczenia w komunikacji z urzadzeniami.

Rowniez gdybys czytal ze zrozumieniem i dokladnie zauwazylbys ze w ani razu nie mowilem o pisaniu driverow na OS, wiecej mowilem o urzadzeniach zewnetrznych, wlasnie typu mikrokontrolery. Sterowniki do systemow to inna dzialka, do urzadzen zewnetrznych nadal bardzo czesto uzywa sie asma i osoby znajace sie na nim zarabiaja bardzo duze sumy piszac na jakies maszyny sterowniki.

@UP

Pomysl jeszcze raz. Jak dobrze pamietam 3-cia uczelnia w Polsce majaca jednych z najlepszych wykladowcow z duzym doswiadczeniem. Zreszta co mam mowic skoro nawet semestru bys nie przetrwal.

Opublikowano

AVRki też się koduje głównie w C i skończ już, bo z każdym kolejnym postem jedyne co osiągasz to tylko coraz większą kompromitację.

Dobra to teraz mi powiedzcie co mam zrobić z tym kodem :D Kompletnie się na tym nie znam :/

Nic, @Krycho napisał Ci lepszy.

mjut.png
Opublikowano

Dobra to teraz mi powiedzcie co mam zrobić z tym kodem :D Kompletnie się na tym nie znam :/

#include <iostream>
#include <cstring>
using namespace std;
int main()
{
char alpha[200];
int len;
cin >> alpha;
len = strlen(alpha);
for(int a0=0; a0 < len; a0++)
for(int a1=0; a1 < len; a1++)
for(int a2=0; a2 < len; a2++)
for(int a3=0; a3 < len; a3++) {
cout << alpha[a0];
cout << alpha[a1];
cout << alpha[a2];
cout << alpha[a3] << endl;
}
    return 0;
}

Opublikowano

Cześ jestem wob

też chce sie troche pokłucić weźcie mi chociaż napiszcie że pokłucić z błędem napisałem

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...